Grandvalira Golf Soldeu

Grandvalira Golf Soldeu, a 2.250m d’altitud, és l’únic que s’accedeix amb un telecabina de 8 places. Compta amb 9 forats – par 33, té una longitud total de 2.590m (16 hectàrees d’extensió) i inclou 1 par 5 de 500 metres, 4 par 4 i 4 par 3. El recorregut s’ha integrat harmoniosament en el seu entorn natural, aprofitant la topografia i els elements naturals per tal d’evitar un impacte ecològic negatiu.

Ha estat dissenyat amb l’objectiu de rebre tant als professionals d’aquest esport com als visitants que vulguin iniciar-se i gaudir d’aquest esport. A més, el projecte de creació del camp de golf ha estat revisat amb els tècnics del Patrimoni Natural i de Medi Ambient del Govern Andorrà.

L’arquitecte: Jeremy Pern

Jeremy Pern, membre de diverses institucions vinculades amb el golf, ha estat l’encarregat de dissenyar el recorregut del Grandvalira Golf Soldeu. Pern, nascut a Gran Bretanya al 1950, és un professional del disseny de camps de golf i, per aquest motiu, ha estat seleccionat com a un dels millors del món segons la “Peugeot Golf Guide”.

El britànic és membre del British Institute of Golf Course Architects (BIGCA), de l’Association Française des Architectes de Golf (AFAG) i de l’European Society of Golf Architects (ESGA). Jeremy Pern va estudiar Agronomia a la Universitat d’Harper Adams i va cooperar durant dos anys com a oficial d’extensió agrícola a Colòmbia. Més tard va retornar al seu país per incorporar-se a l’equip d’Enginyeria Civil Britànica, on va començar a treballar amb la construcció de preses i autopistes així com amb l’explotació de mines. Les seves experiències en el sector de les obres revelen el seu gust pels projectes de gran escala.

El domini ha vist ampliada la seva oferta d’activitats d’oci de cares a l’estiu gràcies a la creació d’aquest camp de golf i, per tant, Grandvalira es converteix en líder d’oci durant tot l’any.